Intrebari frecvente

» Mi s-a pus diagnosticul de candidoza: ce inseamna si de ce apare?

Candida Albicans este o ciuperca care face parte in mod normal din flora intestinala si toata lumea are in corp, intr-o proportie redusa, candida, alaturi de multe alte bacterii "bune" si "rele" care se mentin in echilibru unele pe altele.

Cand in corp se produc anumite dezechilibre (determinate de tratamentul cu antibiotice,de o stare de imunitate precara, de o igiena intima excesiva, de folosirea de spermicide,etc) candida se inmulteste in detrimentul lactobacililor si apare candidoza.


» De cateva zile resimt senzatie de arsura si mancarime la nivelul vulvei si am o scurgere alb galbuie urat mirositoare. Ce ar trebui sa fac?

Simptomele descrise sugereaza o candidoza. Este importanta efectuarea unui consult ginecologic pentru identificarea exacta a cauzei, diagnosticul de certitudine fiind pus pe baza anamnezei, a examenului clinic si a examenului microscopic al secretiei vaginale.

Nu se recomanda inceperea unui tratament fara consultarea in prealabil a medicului ginecolog deoarece sunt multiple cauze care pot determina simptome asemanatoare si un tratament care intr-o situatie aparent asemanatoare a functionat, in acest caz ar putea sa nu aiba nici un efect. Medicul va prescrie un tratament antimicotic si un un adjuvant pentru refacerea florei vaginale


» Sunt insarcinata in luna a VII-a si am o secretie abundenta , albicioasa. Am voie sa ma tratez?

Intr-adevar sarcina este o perioada in care datorita variatiilor hormonale flora vaginala are de suferit si in care creste sansa aparitiei unei vaginite bacteriene sau micotice (candidoza).

Este indicat sa mergeti la medic pentru stabilirea cauzei, si sa sa urmati atat tratamentul antibiotic/antimicotic cat si un tratament pentru refacerea florei vaginale


» Simt un miros al zonei genitale neplacut "de peste", desi respect toate normele de igiena.

Problema dumneavoastra este una deosebit de frecventa si se datoreaza dezechilibrului florei vaginale. Pana acest echilibru nu se restabileste,mirosul nu dispare. Va recomand administrarea unui produs pe baza de lactobacili - constituientii de baza ai unei flore vaginale normale


» Mi s-a prescris tratament antibiotic pentru o infectie pulmonara. Pot sa fac candidoza dupa?

Unul din efectele secundare a antibioticului (functie de doza, tip, mod de administrare si durata) este si distrugerea echilibrului florei intestinale si vaginale (mai ales ca cele doua sunt interconectate).

Acest lucru se intampla pentru ca, pe langa microorganismele "tinta" ale antibioticului acesta va distruge si "microorganismele bune" care contribuie la starea de bine a florei intestinale si vaginale. Una din consecintele cele mai frecvente este aparitia candidozei (vaginale sau intestinale), desigur ca urmare a proliferarii peste masura a bacteriilor sau ciupercilor nedistruse de antibiotic si dereglarii echilibrului microflorei vaginale.

Tratamentul pe baza de lactobacili (constituientii de baza ai unei flore vaginale normale) se recomanda a fi folosit fie simultan cu tratamentul antibiotic general, fie dupa terminarea acestuia pe o perioada variabila.Aceste intrebari si raspunsuri nu se substituie consultatiei medicale de specialitate, avand in principal rol orientativ. Recomandam ca inainte de a folosi orice medicatie sa solicitati consult medical de specialitate. Nu folositi nici un medicament fara acordul medicului sau farmacistului, fara un diagnostic precis sau fara a cunoaste actiunea medicamentoasa a acestuia. Pentru a imbunatati aceasta sectiune, va rugam sa ne trimiteti intrebarile dvs., daca nu le regasiti in lista de mai sus.
Candida

Lactobacillus         Rhamnosus

Lactobacilii sunt bacteriile care constituie baza florei vaginale [in proportie de 90%], ei fiind responsabili de pastrarea unui mediu vaginal normal acid cu pH <4,5. Acest mediu vaginal acid reprezinta unul dintre armele cu care se apara mediul vaginal de diverse infectii cu bacterii patogene sau cu ciuperci.

Candida - Blog articole si informatii in domeniu Candida - Blog articole si informatii in domeniu